KOM ONS PROEVEN


Enter an address or zip code and click the find locations button.

DE MOKKE BELEVENIS


Niet zo heel lang lang geleden ontmoetten twee aanhangers van de godendrankbeweging (lees: bierliefhebbers) elkaar in een café. Daar palaverden ze over de teloorgang van het horecaleven in België. Een schande voor ons bestaan, het einde van een beschaving, de ondergang was nabij! Er moest en zou een oplossing komen om dat cocoonen en twitteren tegen te gaan….

Lees ons verhaal
BLONDLOGOFINAL

MOKKE BLOND - De blonde bom

Onze Blonde Mokke is een bier van 6,5%, dat werd gebrouwen om van de eerste slok tot de laatst afdronk uw smaakpapillen te verrassen. Dankzij de selectie van fijne kruiden en hop zal ons Blonde Mokke haar sterke karakter u vanaf de eerste slok bekoren. Een mooi kruidig bier met een prachtige bitter.

Onze blonde Mokke is dan ook het perfect bier om u ‘s avonds te begeleiden tijdens een fijne café-ervaring, dewelke “beleefd” zal worden als nooit tevoren.

6 . 5 %

alcohol

bitterheid

hop soorten

mout soorten

MOKKEROSLOGO

MOKKE ROS - De verleidster

Onze rosse Mokke is een bier van 8,0%, dat werd gebrouwen als een echt degustatie bier. Dit hoogblond bier mag u zeker niet vergelijken met eender welk amber bier. Het is echt uniek in haar soort. De fijne bitter die dankzij de 2 hops mooi vooruitkomt wordt prachtig uitgebalanceerd door een hoge storting aan mout en kandijsuiker. Onze Rosse Mokke is een zeer toegankelijk bier dat door iedereen gesmaakt kan worden. Maar let op: deze zoete toets verbergt haar ware aard: een tripel van 8%, enkel voor durvers dus!

8 . 0 %

alcohol

bitterheid

hop soorten

mout soorten

MOKKEROSLOGO2 copy

MOKKE BRUIN - De verfijning

Onze Bruine Mokke is de verfijnde zus. Geen geheimen hier: een lekker bruin bier van 7,0%.

Misschien wel ons fijnste bier: door te werken met gebrande en caramelmout krijgen we de fijnste aroma’s in dit degustatiebier. Onze Bruine Mokke is een bruin bier zoals nog nooit geproefd. Niet te zwaar, maar o zo fijn. Degusteer haar met tijd en passie.

7 . 0 %

alcohol

bitterheid

hop soorten

mout soorten

ONS VERHAAL


Niet zo heel lang geleden ontmoetten twee aanhangers van de godendrankbeweging (lees: bierliefhebbers) elkaar in een café. Daar palaverden ze over de teloorgang van het horecaleven in België. Een schande voor ons bestaan, het einde van een beschaving, de ondergang was nabij! Er moest en zou een oplossing komen om dat cocoonen en twitteren tegen te gaan.

 

Op café gaan is een levensnoodzakelijke sociale interactie. Op café worden nog steeds de beste verhalen verteld en het makkelijkst nieuwe vrienden gemaakt.

Hoe krijgen we mensen weer aan de praat, dachten deze twee kruisvaarders. Mensen moeten weer iets hebben, dat interessanter is dan hun smartphone, mensen moeten zich amuseren in goed gezelschap. Eureka! – Goed gezelschap!

 

Het is altijd leuk om met vrienden op café te zitten, maar misschien nog leuker met een meisje…

Hoe noemt men zoiets in Vlaanderen? Hoe omschrijf je een mooie, aangename dame waarmee je nachten wil doorbrengen? Hoe noemt zo’n gezelschap? Een grietje? Een mieke? Wat is de ultieme benaming? Hoe brengen we alle cafés in Vlaanderen weer in contact? Hoe krijgen we de West-Vlaming en Antwerpenaar weer aan de praat? Hoe verstaan zij elkaar? Wat is het woord dat mensen terug gaat verbinden? Mokke! Iedereen weet wat een Mokke is! En zo begon het…

 

Mensen zouden op café een Mokke bestellen, als referentie naar goed gezelschap. Ze zouden grappen en grollen over hun biertje. Het zou een beleving worden..

En dat, is waar Mokke vandaag voor staat: een beleving op café, niet alleen een verbruiksgoed, maar vooral een gespreksonderwerp.

mokke_bier_RGB